• معاون پژوهش و فناوري وزير علوم خبر داد:
  • حضور همه استان‌هاي كشور در دوازدهمين جشنواره ملي فن‌آفريني شيخ بهايي

  • ۱۲:۵۶ - ۱۳۹۵/۰۲/۱۹

معاون پژوهش و فناوري وزير علوم گفت: در دوازدهمين جشنواره ملي فن‌آفريني شيخ بهايي همه استان‌هاي كشور حضور دارند.

به گزارش  روابط عمومي جشنواره ملي فن آفريني شيخ بهايي، دكتر احمدي در نشست خبري دوازدهمين جشنواره ملي فن آفريني شيخ بهايي با ذكر تاريخچه‌اي از اين جشنواره، اظهار كرد: جشنواره ملي فن آفريني شيخ بهايي به عنوان اولين جشنواره حوزه كارآفريني در كشور از سال 1381 به ابتكار شهرك علمي و تحقيقاتي اصفهان فعاليت خود را آغاز كرده و سه جشنواره اول با عنوان كارآفريني و در سطح منطقه‌اي برگزار شد.

وي افزود: پس از سه دوره برگزاري موفق اين جشنواره در حوزه كارآفريني، هيئت امناي شهرك علمي و تحقيقاتي اصفهان با تصويب آيين‌نامه جديد، عنوان آن را به جشنواره ملي فن آفريني شيخ بهايي (كارآفريني مبتني بر فناوري) تغيير داد و جشنواره از دوره چهارم به بعد به عنوان يك جشنواره ملي مورد حمايت بنياد ملي نخبگان شناخته شد.

معاون پژوهش و فناوري وزير علوم با بيان اينكه تا پايان دهمين دوره جشنواره ملي فن آفريني شيخ بهايي همه ساله اين جشنواره در دو بخش مسابقه‌اي و غيرمسابقه‌اي برگزار شده است تصريح كرد: بخش مسابقه‌اي جشنواره شامل طراحان كسب و كار، فن‌آفرينان (شركت‌هاي دانش بنيان) و سرمايه‌گذاران كارآفرين (Venture   Capital)  بوده است و در بخش فن‌آفرينان، رشد و توسعه شركت‌هاي دانش‌بنيان مورد ارزيابي قرار مي‌گيرد و در بخش طراحان كسب و كار، ايده‌هاي نو مبتني بر فناوري كه قابليت تجاري‌سازي شدن دارند و در قالب يك نقشه راه تجاري‌سازي (طرح كسب و كار) ارائه شده‌اند بررسي مي‌شوند.

وي خاطرنشان كرد: در بخش غيرمسابقه‌اي نيز برگزاري كارگاه‌هاي آموزشي فن‌آفريني و برگزاري نمايشگاه‌هاي فن آفرينان و ارتباط فن‌آفرينان با سرمايه‌گذاران پيگيري شده است و كارگاه‌هاي آموزشي با استفاده از خبرگان داخل و خارج از كشور براي مديران شركت‌هاي دانش‌بنيان و همچنين مديران و كارشناسان پارك‌ها و مراكز رشد علم و فناوري برگزار شده است.

دكتر احمدي عنوان كرد: بخش نمايشگاهي اين جشنواره با هدف تعامل و گفت‌وگوي هر چه بهتر صاحبان صنايع، مديران صنايع شركت‌هاي دانش‌بنيان و حضور سرمايه‌گذاران انجام شده است.

وي با اشاره به اينكه در يازدهمين دوره جشنواره ملي فن آفريني شيخ بهايي، المپياد ملي طرح كسب و كار دانشجويي به مجموعه فعاليت‌هاي جشنواره اضافه شد اظهار داشت: اين بخش صرفا اختصاص به طرح‌هاي كسب و كار دانشجويي دارد و در اين دوره از جشنواره ملي فن آفريني شيخ بهايي، دومين دوره اين المپياد برگزار مي‌شود.

معاون پژوهش و فناوري وزير علوم با ارائه گزارشي اجمالي از دستاوردهاي يازدهمين جشنواره ملي فن آفريني گفت: در اين دوره ،در حوزه طرح كسب و كار آزاد 100 طرح به دبيرخانه ارسال و در مرحله نهايي 3 طرح برگزيده شد. در حوزه طرح كسب و كار دانشجويي از 27 استان كشور 200 طرح دريافت شد كه در مرحله نهايي 3 طرح انتخاب شد و همچنين از بين 250 تقاضا براي حضور در بخش فن آفريني نيز 10 طرح در 4 بخش مجزا به مرحله نهايي راه يافت.

دكتر احمدي برگزاري المپياد دانشجويي طرح كسب و كار، برگزاري 29 مورد ارتباط كاري (Buisiness Match Making) بين فن آفرينان حضور يافته در جشنواره و شركت‌هاي خارجي سرمايه‌گذار دعوت شده به جشنواره، رونمايي از قرارداد شركت دانش بنيان راه سبز چهلستون و شركت شناسا به عنوان سرمايه‌گذار خطرپذير، برگزاري رويداد ارائه فن‌آفريني با الگوگيري از رويداد Slush كشور فنلاند و انتخاب 5 برگزيده براي حضور در Slush، برگزاري رويداد «ايده شو» و اهداي 100 سكه بهار آزادي به برگزيدگان طراحان كسب و كار و المپياد دانشجويي در سطح استاني و ملي  توسط وزارت علوم، تحقيقات و فناوري را از سرفصل‌هاي فعاليت‌هاي جديد يازدهمين دوره جشنواره ملي فن آفريني شيخ بهايي برشمرد.

وي درخصوص دستاوردهاي ويژه يازدهمين دوره جشنواره ملي فن آفريني شيخ بهايي تصريح كرد: اولين دوره المپياد ملي طرح كسب و كار دانشجويي در 27 استان كشور اجرا شد كه مقدمه شكل‌گيري دومين المپياد با حضور همه استان‌ها در جشنواره دوازدهم شده است.

معاون پژوهش و فناوري وزير علوم افزود: اولين دوره برگزاري رويداد ارائه فن‌آفريني شيخ بهايي با حدود 80 طرح منجر به شكل‌گيري بخش جديدي در جشنواره دوازدهم با عنوان فرصت‌هاي سرمايه‌گذاري با بيش از 110 طرح و جذب ده‌ها سازمان بزرگ و كوچك سرمايه‌گذار شد.

وي خاطرنشان كرد: اعزام تعدادي از برگزيدگان جشنواره به رويداد Slush در كشور فنلاند منجر به مذاكرات جدي بين شركت‌هاي ايراني و سرمايه‌گذاران خارجي و اعلام آمادگي براي حضور در جشنواره از طرف چند سرمايه‌گذار فنلاندي در جشنواره امسال شده است.

دكتر احمدي عقد قرارداد شركت پويندگان پزشكي پرديس از برگزيدگان رويداد اراه فن آفريني جشنواره با يك شركت فنلاندي، مذاكره جذب سرمايه شركت ويستا ويژن آنيزم از برگزيدگان رويداد ارائه فن آفريني با يك شركت ديگر فنلاندي و عقد قرارداد يكي از برندگان سال گذشته با يك سرمايه‌گذار ايراني مقيم آمريكا را در ديگر دستاوردهاي يازدهمين دوره جشنواره ملي فن آفريني شيخ بهايي دانست.

وي درخصوص دوازدهمين دوره جشنواره ملي فن آفريني شيخ بهايي اظهار داشت: اضافه شدن بخش شناسايي فرصت‌هاي سرمايه‌گذاري به بخش‌هاي رقابتي جشنواره، تغيير راهبردي در برگزاري بخش نمايشگاهي با رويكرد معرفي طرح‌هاي متقاضي سرمايه‌گذاري به سرمايه‌گذاران دعوت شده به جشنواره و معرفي فضاي گفت‌وگوي سرمايه‌گذاران و متقاضيان سرمايه‌گذاري با عنوان نشا (نقطه شروع ارتقاط)، مذاكره و مكاتبه با بيش از 100 فرد حقيقي و حقوقي بين‌المللي فعال در عرصه سرمايه‌گذاري براي حضور در جشنواره و برگزاري دومين المپياد ملي طرح كسب و كار دانشجويي را از ويژگي‌هاي اين دوره از جشنواره برشمرد.

معاون پژوهش و فناوري وزير علوم عنوان كرد: در اين دوره از جشنواره در زمينه طرح كسب و كار 320 طرح در بخش آزاد و 528 طرح كسب و كار در بخش المپياد دانشجويي از تمام استان‌هاي كشور به دبيرخانه جشنواره ارسال شد و 19 طرح در هر بخش موفق به راهيابي به مرحله نهايي شد.

وي به دريافت 398 تقاضاي فن‌آفريني از 22 استان كشور و راهيابي 22 طرح براي مرحله نهايي در چهار بخش شركت‌هاي نوپا، شركت‌هاي رشد يافته، شركت‌هاي علوم انساني و تداوم فن‌آفريني اشاره كرد و گفت: در بخش فرصت‌هاي سرمايه‌گذاري از 8 استان، 110 طرح دريافت شد كه 33 طرح به مرحله نهايي راه يافت.

وي همچنين از  واگذاري 17 فضاي گفت‌وگو نشا (نقطه شروع ارتباط) به صنايع بزرگ و شركت‌هاي سرمايه‌گذاري خبر داد.

دكتر احمدي كارآفريني اجتماعي، مهارت‌هاي واسطه‌گري تكنولوژي و فرصت‌هاي فن‌آفريني بين‌المللي را از عناوين كارگاه‌هاي آموزشي دوازدهمين دوره جشنواره ملي فن آفريني شيخ بهايي برشمرد.

وي در خاتمه افزود: همزمان با برگزاري اين دوره از جشنواره ملي فن ‌آفريني شيخ بهايي، مراسم بيستمين سالگرد تأسيس شهرك علمي و تحقيقاتي اصفهان و كارگاه مشترك دو مركز منطقه‌اي وابسته به يونسكو  ISTICاز مالزي و IRIS از ايران نيز برگزار مي‌شود.

 

تعداد بازدید : ۵۲۹      تاریخ: 1395/02/19

ثبت نظر

جهت ارسال نظر لطفا اطلاعات زیر را تکمیل کنید

captcha
ثبت نظر

نظرات کاربران

درحال حاضر کامنتی ثبت نشده است.

اخبار سایت